Paysandysia archon fitxa

 

Telf. 669 866 792

 

C/ Ternelles 5 baixos. (Son rapinya)

07013 Palma de Mallorca.

sempervirensmallorca@gmail.com

 

 

El control d’una plaga comença per la identificació taxonómica de la espècie a tractar. seguidament, l’elecció d’un producte efectiu, per aplicar en el moment del cicle biològic més oportú i amb una dosificació correcte.

 

Realitza'm tractaments preventius i de xoc.

Paysandisia archon (l'oruga barrinadora de les palmeres)

 

És tracta d'un lepidopter de la familia castniidae, en fase adulta la papallona femella poseeix un oviscapte molt pronunciat que utilitza per pondre els ous a les fulles del seus hostes, en aquest cas, també de la familia Palmae. Te una gran predilecció pel garballó, Chamaerops humilis, amb el risc que això suposa perquè és l'única palmera natural europea, aquesta plaga está ocasionant molts d'anys, maldament no se'n xerri tant. Es necessari realitzar actuacions per combatre l'avanç. A Europa s'ha citat en un gran nombre de palmeres: Chamaerops humilis, Trachycarpus fortunei, Phoenix roebelenii, P.canariensis, P. dactylifera, P. reclinata, Butia yatay, Livistona chinensis, L. decipiens, L. saribus, , Washintonia filifera, W. robusta, Syagrus romanzoffiana, Brahea armata.

Els símptomes que produeix depenen de l'espècie afectada, però un dels signes del seu atac son els orificis que aparèixen en les fulles en forma de ventall produïts per les larves quan les fulles estan en l'interior del tronc. Sabrem que la palmera está afectada quan observem les restes de fibra endurides en els orificis de sortida de les galeríes que realitzen al llarg del tronc. i quan observem els meristems apicals del tall que creixen ladejats d'una forma exagerada.