Processionaria dels pins fitxa

 

Telf. 669 866 792

 

C/ Ternelles 5 baixos. (Son rapinya)

07013 Palma de Mallorca.

sempervirensmallorca@gmail.com

 

 

El control d’una plaga comença per la identificació taxonómica de la espècie a tractar. seguidament, l’elecció d’un producte efectiu, per aplicar en el moment del cicle biològic més oportú i amb una dosificació correcte.

 

Realitza'm tractaments preventius i de xoc.

 

Thaumetopoea pityocampa Schiff. Processionària del pi

 

A l'estiu apareixen uns lepidòpters noctunoideus, la femella d'aquets pon els ous en les acícules del pins. al voltant de 30 - 40 dies després de la posta començen les fases larvaries en forme d'orugues. entre mitjans de setembre i mitjans d'octubre és la fase a on començen l'hàbit de on prenen el seu nom popular, del fet que sempre es desplaçen en grup d'una forma gregària.

 

és tracte d'organismes fitofags, que poden arribar a causar verdaders d'anys a les espècies parasitades, coníferes, sobretot del génere Pinus, però també poden afectar d'altres. a més d'això aquests organismes estan proveïts de péls a unes glandules urticants que alliberen a l'ambient amb el moviment, produeixen urticàries i greus afeccions al·lèrgiques. Les orugues construeixen bosses-niu que serveix de refugi per passar l'hivern. A partir de març - abril, les orugues descendeixen al terra per enterrar-se i passen a l'estadi de crisàlida. De les crisàlides aparèixen a l'estiu les papallones, començant un nou cicle.

 

Els tractaments per aturar la propágació són diversos i depenen de l'estadi del cicle en el qual es troben. desde la clàssica eliminació de les bosses niu, la utilització de trampes amb feròmones per la captura dels mascles, la aplicació de productes químics (com inhibidors del creixement, aplicació d'insecticides o piretrines etc..

 

A sempervirens utilitza'm técniques d'endoteràpia que resulten ser molt efectives i ténen aventatges. actúant de forma sistèmica aconseguim atacar directament a les orugues defoliadores, d'aquesta forma evitam fumigacions en massa, intoxicacions del medi no desitjades, que poden tenir lloc en els tractaments tradicionals a von l'insecticida es difumina a la superficie de les acícules. el suministrament del producte de forme vascular també aconsegueix que sigui més perdurable en el temps.

 

aquest tractament el feím a la tardor, per poder suministrar les dosis en el moment oportú. tant per estats larvaris com per baixos nivells de moviments de savies per evitar obstruir les perforacions als conductes vasculars.

aplicam programes amb diferents tractaments, segons l'època de l'any i el cicle biològic.